11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

През август стартира ремонт на пътя от село Кабиле до АМ „Тракия“

До края на този месец е срокът за представяне на оферти за избор на фирма изпълнител за ремонта на пътя от ямболското село Кабиле до връзката с автомагистрала „Тракия“. Ако няма обжалване, дейностите ще започнат още през август.

Предвижда се ремонт на 5-километров участък от село Кабиле до пътния възел на магистралата, като за целта са отпуснати 1 милион лева от държавния бюджет и още миналата година са приведени по сметката на Община Тунджа. От кметството се надяват около 20-25 август да има избран изпълнител за пътя и да започнат строително- ремонтните дейности. По план се предвижда ремонтът да продължи три месеца като в участъка, преминаващ през населеното място, ще бъдат подновени и тротоарните настилки.

С ремонта на отсечката ще се улесни и пътуването до Националния археологически резерват „Кабиле“.

Състоянието на пътя беше компрометирано по време на тримесечен ремонт между сливенското село Крушаре и Ямбол, тъй като целият трафик тогава беше пренасочен през село Кабиле.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Въвеждат в експлоатация BG-ALERT догодина, на 29 ноември е националният тест

В сряда, 29 ноември, между 12.00 и 12.30 часа е националният тест на системата BG-ALERT. За да се получи тестовото съобщение, е достатъчно телефоните да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ