15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

През август стартира ремонт на пътя от село Кабиле до АМ „Тракия“

До края на този месец е срокът за представяне на оферти за избор на фирма изпълнител за ремонта на пътя от ямболското село Кабиле до връзката с автомагистрала „Тракия“. Ако няма обжалване, дейностите ще започнат още през август.

Предвижда се ремонт на 5-километров участък от село Кабиле до пътния възел на магистралата, като за целта са отпуснати 1 милион лева от държавния бюджет и още миналата година са приведени по сметката на Община Тунджа. От кметството се надяват около 20-25 август да има избран изпълнител за пътя и да започнат строително- ремонтните дейности. По план се предвижда ремонтът да продължи три месеца като в участъка, преминаващ през населеното място, ще бъдат подновени и тротоарните настилки.

С ремонта на отсечката ще се улесни и пътуването до Националния археологически резерват „Кабиле“.

Състоянието на пътя беше компрометирано по време на тримесечен ремонт между сливенското село Крушаре и Ямбол, тъй като целият трафик тогава беше пренасочен през село Кабиле.

Related Articles

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ