14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Предстоящо: Форум „Интелигентно финансиране за интелигентни сгради“

Национална кръгла маса за финансиране на инвестиции в енергийната ефективност в България ще се проведе утре – 19.05.2021г.

Инициативата „Интелигентно финансиране за интелигентни сгради“ е част от серията „Форуми за инвестиране в устойчива енергия“, организирани от от Европейската комисия.

Целта е да се повиши информираността на публични и частни заинтересовани страни. А така също и да се стимулира сътрудничеството между тях за разработване на мащабни инвестиционни програми и схеми за финансиране на проекти за енергийна ефективност в България.

Форумът, организиран с подкрепата на проектите BeSMART и SMAFIN по програма „Хоризонт 2020“, цели да постави началото на постоянна платформа за участие на заинтересованите страни в разработването, изпълнението и мониторинга на програми за саниране, енергийна ефективност и ВЕИ във всички икономически сектори.

Специален фокус е поставен върху сградното обновяване

За тази цел ще бъде използван капацитетът на участващите партньори от българска страна – Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Камара на строителите в Бъгария, Българската стопанска камара, Националния доверителен Екофонд, УАСГ, Еконолер България, Алианц за енергийна ефективност, Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, Столична община и Община Габрово.

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ