30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Предстоящо: Форум „Интелигентно финансиране за интелигентни сгради“

Национална кръгла маса за финансиране на инвестиции в енергийната ефективност в България ще се проведе утре – 19.05.2021г.

Инициативата „Интелигентно финансиране за интелигентни сгради“ е част от серията „Форуми за инвестиране в устойчива енергия“, организирани от от Европейската комисия.

Целта е да се повиши информираността на публични и частни заинтересовани страни. А така също и да се стимулира сътрудничеството между тях за разработване на мащабни инвестиционни програми и схеми за финансиране на проекти за енергийна ефективност в България.

Форумът, организиран с подкрепата на проектите BeSMART и SMAFIN по програма „Хоризонт 2020“, цели да постави началото на постоянна платформа за участие на заинтересованите страни в разработването, изпълнението и мониторинга на програми за саниране, енергийна ефективност и ВЕИ във всички икономически сектори.

Специален фокус е поставен върху сградното обновяване

За тази цел ще бъде използван капацитетът на участващите партньори от българска страна – Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Камара на строителите в Бъгария, Българската стопанска камара, Националния доверителен Екофонд, УАСГ, Еконолер България, Алианц за енергийна ефективност, Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, Столична община и Община Габрово.

Related Articles

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ