26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Предстоящо: Национален детски конкурс за творби, посветени на майстор Колю Фичето

Снимка: Община Дряново

Община Дряново и Историческият музей в града организират конкурс „Преминал майстор през земята“, посветен на майстор Колю Фичето. Именитият възрожденец, построил много сгради, къщи и мостове, които удивляват и днес е започнал своя път от Дряново.

В конкурса могат да участват деца от детски градини и ученици до XII клас от всички детски заведения, училища, школи и извънучилищни звена в България. Конкурсът се реализира в два раздела – изобразително изкуство и литературно творчество. Творбите трябва да се изпратят до 10 май.

Във всеки раздел и всяка възрастова група ще бъдат раздадени грамоти и награди за първо, второ и трето място, както и специални награди от Общината и Историческия музей в Дряново.

Награждаването ще се състои на 1 юни в Икономовата къща в Дряново, където победителите в конкурса от раздел „Рисунка” ще бъдат представени в изложба, а победителите в раздел „Литературно творчество” ще изнесат рецитал.

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ