24 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Предстоящо: Национален детски конкурс за творби, посветени на майстор Колю Фичето

Снимка: Община Дряново

Община Дряново и Историческият музей в града организират конкурс „Преминал майстор през земята“, посветен на майстор Колю Фичето. Именитият възрожденец, построил много сгради, къщи и мостове, които удивляват и днес е започнал своя път от Дряново.

В конкурса могат да участват деца от детски градини и ученици до XII клас от всички детски заведения, училища, школи и извънучилищни звена в България. Конкурсът се реализира в два раздела – изобразително изкуство и литературно творчество. Творбите трябва да се изпратят до 10 май.

Във всеки раздел и всяка възрастова група ще бъдат раздадени грамоти и награди за първо, второ и трето място, както и специални награди от Общината и Историческия музей в Дряново.

Награждаването ще се състои на 1 юни в Икономовата къща в Дряново, където победителите в конкурса от раздел „Рисунка” ще бъдат представени в изложба, а победителите в раздел „Литературно творчество” ще изнесат рецитал.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ