16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Предстоящо: Национален детски конкурс за творби, посветени на майстор Колю Фичето

Снимка: Община Дряново

Община Дряново и Историческият музей в града организират конкурс „Преминал майстор през земята“, посветен на майстор Колю Фичето. Именитият възрожденец, построил много сгради, къщи и мостове, които удивляват и днес е започнал своя път от Дряново.

В конкурса могат да участват деца от детски градини и ученици до XII клас от всички детски заведения, училища, школи и извънучилищни звена в България. Конкурсът се реализира в два раздела – изобразително изкуство и литературно творчество. Творбите трябва да се изпратят до 10 май.

Във всеки раздел и всяка възрастова група ще бъдат раздадени грамоти и награди за първо, второ и трето място, както и специални награди от Общината и Историческия музей в Дряново.

Награждаването ще се състои на 1 юни в Икономовата къща в Дряново, където победителите в конкурса от раздел „Рисунка” ще бъдат представени в изложба, а победителите в раздел „Литературно творчество” ще изнесат рецитал.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ