29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Предстоящо: Десета юбилейна международна конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“

Водата като жизнено важен ресурс е фокусът на предстоящата десета юбилейна международна конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“. Проблемът изисква внимание и действия за намаляване на загубите на ценните водни запаси. Няколко големи града у нас вече са започнали програми за намаляване на загубите, като ВиК дружествата   прилагат стратегии и технологии за контрол на течовете и водните загуби, които се оказват много ефективни.

Събитието ще се проведе за десети път и се счита за най-голямата проява по загуби на вода в Балканския регион. Ще бъдат разгледани наличните най-добри практики и ще бъдат препоръчани най-новите подходи за по-ефективно управление на ВиК системи, с акцент върху намаляване загубите на вода.

Национални партньори на БАВ са Съюзът на ВиК операторите в Република България като най-голямата браншова организация, която подпомага развитието и професионалната квалификация на заетите във ВиК сектора, както и Български ВиК Холдинг, основан да подпомага работата на българските ВиК оператори.

Конференцията ще се проведе на 23-24 септември 2021 г.

ТЕМИ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

– Правна и институционална рамка;

Иновации и решения за намаляване на физически и търговски загуби на вода

Проблеми, срещани при търговските загуби на вода;

Задаване на реалистични цели и тяхното устойчиво постигане;

Създаване и управление на DMA зони;

Софтуерни решения за намаляване загубите на вода;

Необходими инвестиции. Договори на база на подобрение.

 

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ