Предстоящо: Десета юбилейна международна конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“

0

Водата като жизнено важен ресурс е фокусът на предстоящата десета юбилейна международна конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“. Проблемът изисква внимание и действия за намаляване на загубите на ценните водни запаси. Няколко големи града у нас вече са започнали програми за намаляване на загубите, като ВиК дружествата   прилагат стратегии и технологии за контрол на течовете и водните загуби, които се оказват много ефективни.

Събитието ще се проведе за десети път и се счита за най-голямата проява по загуби на вода в Балканския регион. Ще бъдат разгледани наличните най-добри практики и ще бъдат препоръчани най-новите подходи за по-ефективно управление на ВиК системи, с акцент върху намаляване загубите на вода.

Национални партньори на БАВ са Съюзът на ВиК операторите в Република България като най-голямата браншова организация, която подпомага развитието и професионалната квалификация на заетите във ВиК сектора, както и Български ВиК Холдинг, основан да подпомага работата на българските ВиК оператори.

Конференцията ще се проведе на 23-24 септември 2021 г.

ТЕМИ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

– Правна и институционална рамка;

Иновации и решения за намаляване на физически и търговски загуби на вода

Проблеми, срещани при търговските загуби на вода;

Задаване на реалистични цели и тяхното устойчиво постигане;

Създаване и управление на DMA зони;

Софтуерни решения за намаляване загубите на вода;

Необходими инвестиции. Договори на база на подобрение.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си