27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Предстои ремонт на опасен жп надлез в Шумен

Община Шумен получи 700 000 лева за ремонт на надлеза по бул. „Ришки проход“ над железопътната линия София – Варна. Вeче е подписан договорът с регионалното министерство, каза кметът Любомир Христов. „Предстои общината да обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителството. Имаме и изготвен проект. Средствата са отпуснати за усвояване до 2023 година, но се надяваме да приключим ремонта по-рано, до есента на 2022 година“, обясни още Христов.

Предвижда се да бъде подменена част от арматурата, да се излеят нови греди, на които ще бъдат захванати парапетите, както и преасфалтиране на моста, който е изграден през 70-те години на миналия век.

Градоначалникът обясни, че отпуснатите средства ще са достатъчни за ремонта, който трябва да бъде направен. “Вероятно ще са необходими допълнително пари, с които да се заплати на БДЖ за осигуряването на прозорец за преминаване на влаковете. По предварителни проучвания сумата ще е около 150 000 лв. Ще водим разговори цената да е по-малка. Ако не можем да се договорим обаче, ще се наложи такива средства да бъдат заложени в бюджета за 2022 година. Без такъв прозорец, няма как да се извърши ремонтът,“ допълни кметът.

 

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ