Предстои ремонт на опасен жп надлез в Шумен

0
Снимка: shumenonline.bg

Община Шумен получи 700 000 лева за ремонт на надлеза по бул. „Ришки проход“ над железопътната линия София – Варна. Вeче е подписан договорът с регионалното министерство, каза кметът Любомир Христов. „Предстои общината да обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителството. Имаме и изготвен проект. Средствата са отпуснати за усвояване до 2023 година, но се надяваме да приключим ремонта по-рано, до есента на 2022 година“, обясни още Христов.

Предвижда се да бъде подменена част от арматурата, да се излеят нови греди, на които ще бъдат захванати парапетите, както и преасфалтиране на моста, който е изграден през 70-те години на миналия век.

Градоначалникът обясни, че отпуснатите средства ще са достатъчни за ремонта, който трябва да бъде направен. “Вероятно ще са необходими допълнително пари, с които да се заплати на БДЖ за осигуряването на прозорец за преминаване на влаковете. По предварителни проучвания сумата ще е около 150 000 лв. Ще водим разговори цената да е по-малка. Ако не можем да се договорим обаче, ще се наложи такива средства да бъдат заложени в бюджета за 2022 година. Без такъв прозорец, няма как да се извърши ремонтът,“ допълни кметът.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си