24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Предстои основен ремонт на Музея на мозайките в Девня

Над 5 млн. лв. отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството за основен ремонт на Музея на мозайките в Девня. Проектът включва конструктивни промени за укрепване на сградата, която е на близо 40 години.

Предстои одобрението на проекта от управляващия орган, след което ще бъде обявена процедурата и ще се чака избор на изпълнител. Намерението на Община Девня е строително-ремонтните дейности да приключат в рамките на две години. Интериорът също ще бъде обновен, за да отговаря на изискванията и очакванията на туристите. Ще се търси възможност по време на ремонта музеят да не затваря врати за посетители.

И през тази година институцията е кандидатствала пред Министерството на културата за финансиране на археологически разкопки. Резултатите се очаква да излезнат през есента.

Related Articles

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ