27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Представят книгата “Архитектурни образи. България през втората половина на XX век”

Втори том на книгата “Архитектурни образи. България през втората половина на XX век” ще бъде представена на 15 февруари от 18:00 часа в Централния дом на архитекта на ул. “Кракра” 11.

“Изданието е път към познанието за архитектурното наследство от втората половина на 20 век. Авторите споделят своя опит, преживявания, проучвания, анализи и оценки. Урбанистичното и сградно наследство от втората половина на 20 век е нашето най-ново и твърде застрашено наследство. Една значителна част от хората все още не го осмислят като историческа ценност. Книгата е емоционално пътуване в близкото минало и в днешния ден, но не от любопитство или за удоволствие, а пътуване с кауза – каузата на спасението”, пише в рецензията си проф. д-р арх. Йорданка Кандулкова.

Автори на книгата са доц. д-р арх. Мария Давчева, проф. д-р арх. Стела Ташева и много други. Изданието е осъществено с финансовата подкрепа на КАБ РК Бургас, КАБ РК Варна, САБ и НИНКН.

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ