15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Представят книгата “Архитектурни образи. България през втората половина на XX век”

Втори том на книгата “Архитектурни образи. България през втората половина на XX век” ще бъде представена на 15 февруари от 18:00 часа в Централния дом на архитекта на ул. “Кракра” 11.

“Изданието е път към познанието за архитектурното наследство от втората половина на 20 век. Авторите споделят своя опит, преживявания, проучвания, анализи и оценки. Урбанистичното и сградно наследство от втората половина на 20 век е нашето най-ново и твърде застрашено наследство. Една значителна част от хората все още не го осмислят като историческа ценност. Книгата е емоционално пътуване в близкото минало и в днешния ден, но не от любопитство или за удоволствие, а пътуване с кауза – каузата на спасението”, пише в рецензията си проф. д-р арх. Йорданка Кандулкова.

Автори на книгата са доц. д-р арх. Мария Давчева, проф. д-р арх. Стела Ташева и много други. Изданието е осъществено с финансовата подкрепа на КАБ РК Бургас, КАБ РК Варна, САБ и НИНКН.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ