9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Представят книгата „Алегорията за архитектурното наследство“

На 7 март от 17:30 ч. в Централния дом на архитекта в София ще бъде представена книгата „Алегорията за архитектурното наследство“ (L’allégorie du patrimoine). Тя е на известния френски теоритик и специалист по опазване на културното и архитектурно наследство проф. Франсоаз Шое (Françoise Choay).

Книгата е преведена на български език и е издадена с подкрепата на Столична община по програма „Култура“ и със съдействието на Френския институт в България.

САБ със съдействието на КАБ са организатори на представянето на българското издание. На него е поканена Нанси Буше от Франция, която е известен експерт и дългогодишен сътрудник на френското правителство по въпросите на опазването на културното наследство.

Related Articles

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...

Икономистите на БАН организират научна конференция за прехода към зелена икономика

Институтът за икономически изследвания при БАН организира научна конференция на тема: „Икономическо развитие и политики: реалности и перспективи. Национални и европейски предизвикателства на прехода...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ