15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Представят книгата „Алегорията за архитектурното наследство“

На 7 март от 17:30 ч. в Централния дом на архитекта в София ще бъде представена книгата „Алегорията за архитектурното наследство“ (L’allégorie du patrimoine). Тя е на известния френски теоритик и специалист по опазване на културното и архитектурно наследство проф. Франсоаз Шое (Françoise Choay).

Книгата е преведена на български език и е издадена с подкрепата на Столична община по програма „Култура“ и със съдействието на Френския институт в България.

САБ със съдействието на КАБ са организатори на представянето на българското издание. На него е поканена Нанси Буше от Франция, която е известен експерт и дългогодишен сътрудник на френското правителство по въпросите на опазването на културното наследство.

Related Articles

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ