22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Представят книгата „Алегорията за архитектурното наследство“

На 7 март от 17:30 ч. в Централния дом на архитекта в София ще бъде представена книгата „Алегорията за архитектурното наследство“ (L’allégorie du patrimoine). Тя е на известния френски теоритик и специалист по опазване на културното и архитектурно наследство проф. Франсоаз Шое (Françoise Choay).

Книгата е преведена на български език и е издадена с подкрепата на Столична община по програма „Култура“ и със съдействието на Френския институт в България.

САБ със съдействието на КАБ са организатори на представянето на българското издание. На него е поканена Нанси Буше от Франция, която е известен експерт и дългогодишен сътрудник на френското правителство по въпросите на опазването на културното наследство.

Related Articles

Модернизират осветлението в 14 столични района

Столичната община ще кандидатства по проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София. Предложението предстои да бъде одобрено на...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ