16 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Представиха бюджета на София 2019 г. пред АСБСБ

„Изграждане на зелени и нискоемисионни сгради, с отчитане на обществения интерес и влиянието върху градската среда“. Това препоръча кметът на София Йорданка Фандъкова при среща с Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБСБ).
Инвестициите, които правите в бизнес сгради, влияят на околната среда, затова е важно вниманието към озеленяването и използването на енергоефективни материали и технологии, посочи също кметът Фандъкова.

„За бизнеса е важно създаването на устойчиви бизнес сгради. Затова ще продължим със създаването на сгради с много зелени площи, дървета и паркова среда.“ – каза Таня Косева-Бошова, председател на УС на АСБСБ.
Новите офис сгради и бизнес центрове са свързани с изграждане на инфраструктура и осигуряване на места за паркиране. Това посочи кметът Фандъкова.

Тя уточни, че се изпълнява най-мащабната модернизация на превозните средства на градския транспорт и разширението на метрото.

С доставката на още 82 нови автобуси тази година автобусите на линия ще бъдат обновени на 90%, а метрото, за което предстои да бъдат пуснати първите 8 км от третия лъч, ще има общо 48 км метромрежа.

От Асоциацията подкрепиха насърчаване на използването на градски транспорт и посочиха, че внимателно следят проектите за развитие на транспорта, в т.ч. нощен транспорт, метрото и изграждане на инфраструктура.
На срещата Фандъкова запозна присъстващите с приоритетите за развитие на София, както и проекта за бюджет на общината през 2019г.

Related Articles

Затварят част от Е-79 до края на годината

Заради изграждащия се скоростен път между Ботевград и Видин от 10 юни затварят част от главния път Е-79. Очакват се затруднения за шофьорите и...

Предложение: Всеки вход със зарядна станция за електромобил

Улеснен режим за изграждане на зарядни станции в кооперации и блокове предвижда приетото на първо четене в парламентарната Комисия по енергетика изменение в Закона...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ