27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Предложение: Плащаме по-нисък данък сгради, ако направим ремонт вкъщи –

Домашните ремонти могат да намалят размера на данък сгради, който всеки собственик на имот у нас плаща. Правителството предлага нов вид облекчение за лицата при ползване на услуги за ремонтни дейности, става ясно от решенията на кабинета, взети на редовно заседание.

Целта е физическите лица, които през годината са направили подобрения и ремонт в собствените си жилища, да могат да намалят общата сума на годишната си данъчна основа с реално платените от тях разходи за труд на физическите или юридическите лица, извършили ремонта или подобренията.

Кабинетът одобри и редица изменения в данъчни закони. Дали облекченията и промените ще станат факт обаче зависи от гласуването в парламента.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ