20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Предложение: Плащаме по-нисък данък сгради, ако направим ремонт вкъщи –

Домашните ремонти могат да намалят размера на данък сгради, който всеки собственик на имот у нас плаща. Правителството предлага нов вид облекчение за лицата при ползване на услуги за ремонтни дейности, става ясно от решенията на кабинета, взети на редовно заседание.

Целта е физическите лица, които през годината са направили подобрения и ремонт в собствените си жилища, да могат да намалят общата сума на годишната си данъчна основа с реално платените от тях разходи за труд на физическите или юридическите лица, извършили ремонта или подобренията.

Кабинетът одобри и редица изменения в данъчни закони. Дали облекченията и промените ще станат факт обаче зависи от гласуването в парламента.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ