23 C
Пловдив
вторник, юли 23, 2024

Предложение: Да падне прагът за финансиране на проекти за изграждане на достъпна жилищна среда

Премахване на минималния праг при финансирането на проекти за изграждане на достъпна жилищна среда предвижда актуализиран проект на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Той е качен за обществено обсъждане на сайта за обществени консултации Strategy.bg. Мнения по коригирания проект могат да се изпращат до 14 февруари.

Към настоящия момент програмата предвижда финансирането на проектно предложение за изграждане на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства да не надхвърля 100 хил. лв.

Друга цел на предлаганите промени е да се намали административната тежест при реализирането на програмата чрез оптимизиране на организацията, координацията и оперативния контрол от отговорните институции.

Програмата за достъпна жилищна среда и лична мобилност се изпълнява на проектен принцип в рамките на одобрените бюджетни средства за съответната година. Изпълнението ѝ се контролира от министъра на труда и социалната политика или оправомощено от него лице.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Най-големият соларен парк в България е завършен

ВЕИ проектът на „Инерком“ в Априлци край Пазарджик завърши с инсталирането на повече от 834 000 фотоволтаични модула с общ капацитет 400 MW. Към...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ