34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Предложение: Всеки имот да има табелка с адреса

Върху недвижими имоти по линия на застрояване или върху оградата задължително да се поставя табелка с адреса на имота. Това предвиждат промени в Закона за устройство на територията, внесени в парламента.

Табелка с името и номера на улица, булевард или площад трябва да има най-малко на всеки ъглов недвижим имот в съответния квартал. В градовете, които са общински центрове, имената се изписват задължително на английски и на български език.

Табелка с номера на блока пък трябва да има на единия или на двата ъгъла на блока, както и буква на всеки вход до или над входната врата.

Поставянето на табелките да бъде задължение на кметовете, а за новите сгради на инвеститорите. Тези знаци трябва да са еднотипни, пише още в законопроекта.

За целта по бюджетите на общините трябва да се предвидят нужните средства. Според вносителя – депутата Радомир Чолаков от ГЕРБ, в огромна част от България липсват обозначителни табели с имената на улиците и булевардите, както и табели с адреси на сградите и поземлените имоти.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ