16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Предложение: Всеки имот да има табелка с адреса

Върху недвижими имоти по линия на застрояване или върху оградата задължително да се поставя табелка с адреса на имота. Това предвиждат промени в Закона за устройство на територията, внесени в парламента.

Табелка с името и номера на улица, булевард или площад трябва да има най-малко на всеки ъглов недвижим имот в съответния квартал. В градовете, които са общински центрове, имената се изписват задължително на английски и на български език.

Табелка с номера на блока пък трябва да има на единия или на двата ъгъла на блока, както и буква на всеки вход до или над входната врата.

Поставянето на табелките да бъде задължение на кметовете, а за новите сгради на инвеститорите. Тези знаци трябва да са еднотипни, пише още в законопроекта.

За целта по бюджетите на общините трябва да се предвидят нужните средства. Според вносителя – депутата Радомир Чолаков от ГЕРБ, в огромна част от България липсват обозначителни табели с имената на улиците и булевардите, както и табели с адреси на сградите и поземлените имоти.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ