8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Предлагат терени за детска градина на ул. „Луи Айер“ в София

Столична община има идея три терена на „Софийски имоти“ ЕАД да бъдат извадени от капитала на дружеството и да бъдат ползвани за изграждане на детска градина на ул. „Луи Айер“ в София. 

Терените се намират в местност „Манастирски ливади-изток“ и са с обща квадратура от 1 800 кв. м. Главният архитект на София Здравко Здравков е възложил изработването на скица с проект за изменение на ПУП с цел обособяване на УПИ за детска градина. Към момента терените са предназначени за ниско застрояване. Докладът ще бъде разгледан от Столичния общински съвет на предстоящата сесия.

„Манастирски ливади-изток“ е сред кварталите, в който има недостиг на места за най-малките. Затова Столична община и районните администрации търсят варианти за намиране на подходящи терени за детски градини. Задвижват се дейности по отчуждаване, проектиране и стартиране на процедури по тяхното изграждане.

 

 

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ