13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Предлагат терени за детска градина на ул. „Луи Айер“ в София

Столична община има идея три терена на „Софийски имоти“ ЕАД да бъдат извадени от капитала на дружеството и да бъдат ползвани за изграждане на детска градина на ул. „Луи Айер“ в София. 

Терените се намират в местност „Манастирски ливади-изток“ и са с обща квадратура от 1 800 кв. м. Главният архитект на София Здравко Здравков е възложил изработването на скица с проект за изменение на ПУП с цел обособяване на УПИ за детска градина. Към момента терените са предназначени за ниско застрояване. Докладът ще бъде разгледан от Столичния общински съвет на предстоящата сесия.

„Манастирски ливади-изток“ е сред кварталите, в който има недостиг на места за най-малките. Затова Столична община и районните администрации търсят варианти за намиране на подходящи терени за детски градини. Задвижват се дейности по отчуждаване, проектиране и стартиране на процедури по тяхното изграждане.

 

 

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ