11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Превръщат Лятното кино в Габрово в Младежки център

27 септември 2021 г. е крайният срок, в който Община Габрово приема документация по обявената обществена поръчка „Основен ремонт с преустройство на сградите и съоръженията на комплекс Летен театър за създаване на Младежки център в Габрово“.

Откритата процедура цели да определи фирма, която да извърши мащабен ремонт на бившия Летен театър в града и да го превърне в иновативен Младежки център.

Основната идея на проекта е за създаване на отворена зона, в която ще се предоставят възможности за различни форми на младежка ангажираност. Предвижда се реконструкция на целия комплекс, преустройство на част от помещенията на основната сграда и изграждане на нова сграда за настаняване с 35 места.

Ще се сформират зони с оборудване, които да могат да се ползват от различни целеви групи в различните направления – Младежко лидерство, Култура, Екология и Творчески активности и др. Съществуващата сцена ще бъде възстановена, а зелените площи в района – благоустроени.

На 13 септември ще бъде обявен и победителят в конкурса за лого на бъдещия Младежки център.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ