26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Превръщат Лятното кино в Габрово в Младежки център

27 септември 2021 г. е крайният срок, в който Община Габрово приема документация по обявената обществена поръчка „Основен ремонт с преустройство на сградите и съоръженията на комплекс Летен театър за създаване на Младежки център в Габрово“.

Откритата процедура цели да определи фирма, която да извърши мащабен ремонт на бившия Летен театър в града и да го превърне в иновативен Младежки център.

Основната идея на проекта е за създаване на отворена зона, в която ще се предоставят възможности за различни форми на младежка ангажираност. Предвижда се реконструкция на целия комплекс, преустройство на част от помещенията на основната сграда и изграждане на нова сграда за настаняване с 35 места.

Ще се сформират зони с оборудване, които да могат да се ползват от различни целеви групи в различните направления – Младежко лидерство, Култура, Екология и Творчески активности и др. Съществуващата сцена ще бъде възстановена, а зелените площи в района – благоустроени.

На 13 септември ще бъде обявен и победителят в конкурса за лого на бъдещия Младежки център.

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ