19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Превантивно: Поставят специални контейнери за отпадъци от печки в Плевен

В Плевен започна поставянето на специални контейнери за събиране на отпадъци от печки на дърва и въглища. Целта е да се предотврати опасността от пожари през зимния сезон заради неизгасени въглени.

Безплатно за гражданите от общината са осигурени 20 контейнера. Те ще бъдат поставени в райони с преобладаващо отопление на твърдо гориво. Съдовете са с вместимост за 4 или 7 кубически метра сгур.

Това са превантивни мерки срещу пожарите, предизвикани от изхвърлянето на неизгасената пепел от домакинствата в обикновените контейнери.

Целта е да не се палят и унищожават съдове за битови отпадъци. Общината отправя апел към плевенчани да не хвърлят незагасени въглени в общите контейнери.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ