5 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Превантивно: Поставят специални контейнери за отпадъци от печки в Плевен

В Плевен започна поставянето на специални контейнери за събиране на отпадъци от печки на дърва и въглища. Целта е да се предотврати опасността от пожари през зимния сезон заради неизгасени въглени.

Безплатно за гражданите от общината са осигурени 20 контейнера. Те ще бъдат поставени в райони с преобладаващо отопление на твърдо гориво. Съдовете са с вместимост за 4 или 7 кубически метра сгур.

Това са превантивни мерки срещу пожарите, предизвикани от изхвърлянето на неизгасената пепел от домакинствата в обикновените контейнери.

Целта е да не се палят и унищожават съдове за битови отпадъци. Общината отправя апел към плевенчани да не хвърлят незагасени въглени в общите контейнери.

Related Articles

София: Завърши етап от реконструкцията на Централни хали

Емблематичните за София Централни хали ще отворят врати през пролетта на 2024 г., информират от чуждестранната верига, която придоби сградата и започна нейната реконструкция...

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ