24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм

Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване на целогодишен парк с минерална вода от дебита на Беденски бани. Очаква се да бъде издадено разрешение за строеж от община Девин през тази есен, а до една година комплексът да бъде завършен. Термалният парк ще бъде с много външни топила, балнео зона и закрит комплекс.

„Паркът ще бъде в синхрон с концепцията на Пампорово за летен и зимен туризъм“, коментират от дружеството, стопанисващо курорта.

Пампорово и Чепеларе отчитат ръст на туристи и повишен интерес към региона, според кмета на Чепеларе Боран Хаджиев. Постъпленията от курортна такса в Чепеларе през 2023 г. са близо 356 000 лв., което показва увеличение на туристическия поток в сравнение с предходната.

Последните статистически данни за първите четири месеца на 2024 г. показват, че 73 000 туристи са избрали да почиват в община Чепеларе, а реализираните нощувки са 293 000.

Related Articles

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ