24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна

Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е сред десетте областни центъра в България, които министерството на иновациите и растежа одобри за финансиране по програмата за публична подкрепа за развитието на индустриални райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции.

Паркът ще бъде създаден като публично-частно партньорство между общинския “БКС Индустриален парк Търговище” ЕООД и “Прима Магна Груп” АД. Според изискванията на програмата е необходимо да са осигурени поне 300 дка за обособяването на индустриалния парк. В обхвата му ще се включат частни и общински имоти в промишлената зона на града.

Набелязани са терени, които са в близост до главния път София-Варна, до железопътна линия и с възможност за изграждане на необходимата техническа инфраструктура – захранване с електричество, ВиК и други.

Проектът е на обща стойност от над 34 млн. лв. От тях 27 млн. лв. са осигурени от програмата, а останалите са съфинансиране от инвеститорите, което е и изискване на програмата.

Related Articles

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ