5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Правят „зелена“ трамвайна линия в София

Започна поставянето на тревни чимове в новия линеен парк по продължението на бул. „Македония“ в София. Проектът е на френското бюро „Вилмот архитекти“. Покрай релсите между пл. „Руски паметник“ и бул. „Христо Ботев“ предстои да бъдат засадени над 1500 кв. м култивирана трева, която ще завършва цялостната композиция на пространството, превръщайки го в „зелен остров“.

Визуализация- Столична Община

Част от растителността в парка е вече посадена. Инфраструктурно са оформени пероните, пешеходните алеи и велоалеята. След като се монтира парковата мебел в специализираните кътове за отдих, зелената зона ще получи своя цялостен облик, коментират от Столична община.

В пространството между спирките бул. „Македония“ и „Руски паметник“ има над 150 нови дървета от вида липа, над 10 000 храсти и цветя. Непосредствено преди откриването на строителната площадка 32 от дърветата, които попадаха в обхвата на ремонта, бяха извадени със специализирана техника и преместени в Южния парк.

Related Articles

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ