13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Правителството се разпореди с имоти, промени собствеността и управлението на част от тях

Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж за изграждане на дванадесет броя стълбове за въздушен електропровод без промяна на предназначението на територията. Правото на строеж е върху поземлен имот в горска територия – публична държавна собственост, в землището на гр. Сливен, площ 0,012 дка. Съоръженията ще се използват от „Електроразпределение Юг“ ЕАД.

Съгласно друго правителствено решение безвъзмездно се предоставят имоти – публична държавна собственост за управление на Държавната агенция „Архиви“ и на Министерството на отбраната. Правото на управление върху сграда, намираща се в гр. София, район „Младост“, се отнема от Държавната агенция „Архиви“ и се предоставя на Министерството на отбраната. Правото на управление върху поземлен имот в район „Младост“, бул. „Цариградско шосе“ № 111, се отнема от Министерството на отбраната и се предоставя на Държавната агенция „Архиви“. С предоставянето на имотите за управление на Държавната агенция „Архиви“ и на Министерството на отбраната ще се осигурят помещения, необходими за изпълнение на функции на структури от двете ведомства.

Министерският съвет промени също така статута на държавен имот в гр. Варна. Имотът – частна държавна собственост, управляван от Министерството на вътрешните работи, е обявен за публична държавна собственост. Представлява почивен дом „Калиакра“ в к. к. “Св. Св. Константин и Елена“, като включва терен с площ 8747 кв. м и осем сгради в него.

Правителството предостави на Висшия съдебен съвет правото на безвъзмездно управление на част от имот-публична държавна собственост.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ