15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

По проект: Сътрудничим си със Сърбия в областта на туризма

Сътрудничим си със Сърбия в областта на туризма по проекта “Integrated Tourism Offer” от Програма за трансгранично сътрудничество Interreg – ИПП България – Сърбия 2014 – 2020 г. Общият бюджет по него е малко над 117 000 евро. Срокът на изпълнение е 15 месеца от договора за субсидия. С реализацията си проектът поставя трансграничния регион устойчиво на туристическата карта на Сърбия и България.

Основната целева група по проекта са работещите в туризма, организации, свързани с туристическия сектор, местните власти и населението в трансграничния регион на Нишава, Пчиня, Кюстендил и Перник.

Идеята на активностите по проекта е да се подобри визуализацията и запознаването на обществеността за туристическия потенциал на трансграничния регион чрез използване на мултимедийно приложение.

Със средства по проекта е реализирано обучение на 16 представители на туристическия сектор за етапите на създаване и маркетиране на интегриран туристически продукт, представен в 8 концепции. Организирана е и Кръгла маса с представители на национални и местни власти от България и Сърбия, а също и местни туристически организации.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ