4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

По проект: Община Пловдив санира детски градини с над 2 млн. лв.

Община Пловдив спечели проект на стойност 2 346 800 лева за енергийна ефективност в детски градини. Парите са по проекти от Норвежката програма.

Със средствата, които ще бъдат отпуснати по процедура „Енергийна ефективност в сгради“ от Министерството на енергетиката, ще бъдат обновени три детски заведения в града. Това са детска градина „Светлина“ в район Южен и „Десислава“ и „Еделвайс“ в Тракия.

Освен дейностите по осигуряване на енергийна ефективност – саниране, ремонт на покриви и подмяна на дограма, в детските градини ще бъдат изградени и фотоволтаични електроцентрали. Те ще осигуряват не само топла вода за детските заведения, но и ще произвеждат електроенергия, уточняват от администрацията.

Съфинансирането на проекта от страна на Общината е в размер на 452 231 лева.

Related Articles

В Бургас: Откриха модерна анаеробна инсталация за преработка на биоразградими отпадъци

В Бургас бе открита най-модерната в страната анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци. Тя ще преработва 30 000 тона отпадъци годишно,...

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Прогнозата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ