12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

По проект: Община Пловдив санира детски градини с над 2 млн. лв.

Община Пловдив спечели проект на стойност 2 346 800 лева за енергийна ефективност в детски градини. Парите са по проекти от Норвежката програма.

Със средствата, които ще бъдат отпуснати по процедура „Енергийна ефективност в сгради“ от Министерството на енергетиката, ще бъдат обновени три детски заведения в града. Това са детска градина „Светлина“ в район Южен и „Десислава“ и „Еделвайс“ в Тракия.

Освен дейностите по осигуряване на енергийна ефективност – саниране, ремонт на покриви и подмяна на дограма, в детските градини ще бъдат изградени и фотоволтаични електроцентрали. Те ще осигуряват не само топла вода за детските заведения, но и ще произвеждат електроенергия, уточняват от администрацията.

Съфинансирането на проекта от страна на Общината е в размер на 452 231 лева.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ