21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

По проект на арх. Едвард Христов: Правят уникален парк в центъра на Пловдив

Уникален парк започват да изграждат в центъра на Пловдив на мястото на зелената площ на пл. “Шахбазян”, известен още като “Житен пазар” в подножието на Стария град.

Проектът е на известния пловдивски архитект Едвард Христов, а изпълнител е фирма „Проинвестстрой“ ЕООД .

Амфитеатър и амфитеатрални водни каскади ще има в средата на парка. Предвидени са близо 100 места за зрители, шадравани, алеи с керамична настилка, подобна на паваж, озеленяване с жив плет вместо ограда, пейки и детски съоръжения.

Символичната копка беше направена от зам- кмета на общината Стефан Стоянов, кмета на “Централен” Георги Стаменов и шефа на общинската дирекция Юлиан Попов.

Преустройството на парка струва 800 000 лева без ДДС. Целият проект за зоната е 10 млн лв.

Срокът за изпълнение е една година, но амбициите са паркът в сърцето на града да бъде готов за 6-ти септември, когато е празника на Пловдив.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ