15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

По проект на арх. Едвард Христов: Правят уникален парк в центъра на Пловдив

Уникален парк започват да изграждат в центъра на Пловдив на мястото на зелената площ на пл. “Шахбазян”, известен още като “Житен пазар” в подножието на Стария град.

Проектът е на известния пловдивски архитект Едвард Христов, а изпълнител е фирма „Проинвестстрой“ ЕООД .

Амфитеатър и амфитеатрални водни каскади ще има в средата на парка. Предвидени са близо 100 места за зрители, шадравани, алеи с керамична настилка, подобна на паваж, озеленяване с жив плет вместо ограда, пейки и детски съоръжения.

Символичната копка беше направена от зам- кмета на общината Стефан Стоянов, кмета на “Централен” Георги Стаменов и шефа на общинската дирекция Юлиан Попов.

Преустройството на парка струва 800 000 лева без ДДС. Целият проект за зоната е 10 млн лв.

Срокът за изпълнение е една година, но амбициите са паркът в сърцето на града да бъде готов за 6-ти септември, когато е празника на Пловдив.

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ