По ОПРР: Реновират моста на Колю Фичето над река Янтра

0

Мостът на Колю Фичето над река Янтра ще бъде ремонтиран. Това стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с кмета на община Бяла Димитър Славов.

Обявеното за паметник на културата от национално значение съоръжение предстои да се реновира със средства по управляваната от МРРБ Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общата стойност на инвестиционните разходи по проекта е малко над 9,5 млн. лв. Предвижда се със средствата да се финансира извършването на консервация и реставрация на съоръжението, изграждане на двуетажна сграда, в която ще се помещават музей, ресторант и помощни помещения, както и цялостно облагородяване на зоната около моста. Ще бъде доставено и оборудване за ефектно 3D мапинг шоу и други атракции, които да превърнат общината в туристическа дестинация.

Кметът увери, че има пълна готовност за започване на строителните дейности, като се изчаква финално съгласуване на документацията от страна на Националния институт за недвижимо културно наследство.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си