13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

По нова технология: Засаждат 65 дървета в Плевен 

В центъра на Плевен започна засаждането на 65 дървета по нова технология и специална система за поливане, съобщават от общината.

В местата за засаждане на фиданките предварително са монтирани цилиндрични бетонови пръстени, които предотвратяват бъдещо деформиране на настилката от кореновата система на растенията.

Всяко от дръвчетата има специална система, с която чрез дренаж ще се осъществява поливане. Специално от Нидерландия са пристигнали 34 дръвчета полски ясен – бутиково дърво със сменяща се окраска на короната.

Сред новозасадените има пет от вида колоновиден шестил, 22 – яворолистен чинар с кубична корона, а четири са яворолистен чинар. Ще бъдат засадени също 15 броя от друг вид растителност /топиари от котонеастър дамери/.

Предстои оформянето на 58 кв.м цветни пространства, които ще бъдат украсени с различни видове сезонни цветя. Новите дървета се засаждат след като бе завършен основният ремонт на пл. „Свободата“ и централната пешеходна улица „Васил Левски“ до пл. „Ст. Стамболов“.

По време на ремонта са били отрязани само три дървета поради лошото им състояние. От старите дървета са останали 29, посочват от общината.

Related Articles

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ