4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

По нова технология: Засаждат 65 дървета в Плевен 

В центъра на Плевен започна засаждането на 65 дървета по нова технология и специална система за поливане, съобщават от общината.

В местата за засаждане на фиданките предварително са монтирани цилиндрични бетонови пръстени, които предотвратяват бъдещо деформиране на настилката от кореновата система на растенията.

Всяко от дръвчетата има специална система, с която чрез дренаж ще се осъществява поливане. Специално от Нидерландия са пристигнали 34 дръвчета полски ясен – бутиково дърво със сменяща се окраска на короната.

Сред новозасадените има пет от вида колоновиден шестил, 22 – яворолистен чинар с кубична корона, а четири са яворолистен чинар. Ще бъдат засадени също 15 броя от друг вид растителност /топиари от котонеастър дамери/.

Предстои оформянето на 58 кв.м цветни пространства, които ще бъдат украсени с различни видове сезонни цветя. Новите дървета се засаждат след като бе завършен основният ремонт на пл. „Свободата“ и централната пешеходна улица „Васил Левски“ до пл. „Ст. Стамболов“.

По време на ремонта са били отрязани само три дървета поради лошото им състояние. От старите дървета са останали 29, посочват от общината.

Related Articles

Домът на културата в Габрово е напълно обновен

Сградата на Дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово е напълно обновена. Основният ремонт и реконструкцията на сградата бяха изпълнени по проект „Развитие на...

Хабитат България с решение за жилищните проблеми на хора в бедност

България е на второ място сред страните с най-голям дял население в риск от бедност или социално изключване в Европейския съюз (по данни на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ