21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА) вече е изцяло ремонтирана и модернизирана, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Паралелно с реновирането на клиниките в столичната военна болница, започнаха ремонтни дейности и в периферните. Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение и с разбирането, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има право на еднаква качествена помощ.

Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на Военноморска болница е създадена през 1988 година и оттогава на практика не е реновирана. 33 години по-късно вече е преобразена по европейски модел, като след продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

По здравна карта ние отговаряме за Североизточна България и Черноморието. В района около нас няма друга такава специализирана клиника – не само за термична травма, но и за пластично-реконструктивна хирургия. Поемаме изгаряния от най-малък до най-висок процент, извършваме и редица реконструктивни операции, коментира доц. Йоланда Папазова, ръководител на клиниката. И  допълни, че всичко е обновено до най-малкия детайл: операционната зала е оборудвана с апаратура от последно поколение, изцяло модернизирани са и асептичната и септичната превързочна.

Около 400 са високо специализираните и големите операции, извършвани в клиниката на годишна база. Т. нар. малки процедури варират между 1000 – 1500, а средните са около 700 -800.

 

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ