17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

По „Красива България“: Ремонтират училището в Стария Несебър

Сградата на СУ „Любен Каравелов“ в старата част на Несебър ще бъде ремонтирана, информират от администрацията в курортния град. Училището е построено през 1970г. и не покрива нормативните изисквания за енергийна ефективност и достъпна среда.

Дейностите по ремонта на сградата в Стария Несебър се извършват по програма „Красива България“. Предвижда се работният процес да приключи преди началото на новата учебна година и децата, които се обучават в образователното заведение, да бъдат посрещнати в изцяло обновена сграда.

Модернизацията на училището включва: подмяна на вътрешни подови настилки, нови покрития по стени и тавани, основен ремонт на ВиК, отоплителна и електрическа инсталации, подмяна на вътрешни дограми и осигуряване на достъпна среда. Ще бъде ремонтиран покривът на сградата, всички фасади плюс топлинно изолиране и подмяна на външната дограма.

Снимка: община Несебър

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ