14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

По „Красива България“: Ремонтират училището в Стария Несебър

Сградата на СУ „Любен Каравелов“ в старата част на Несебър ще бъде ремонтирана, информират от администрацията в курортния град. Училището е построено през 1970г. и не покрива нормативните изисквания за енергийна ефективност и достъпна среда.

Дейностите по ремонта на сградата в Стария Несебър се извършват по програма „Красива България“. Предвижда се работният процес да приключи преди началото на новата учебна година и децата, които се обучават в образователното заведение, да бъдат посрещнати в изцяло обновена сграда.

Модернизацията на училището включва: подмяна на вътрешни подови настилки, нови покрития по стени и тавани, основен ремонт на ВиК, отоплителна и електрическа инсталации, подмяна на вътрешни дограми и осигуряване на достъпна среда. Ще бъде ремонтиран покривът на сградата, всички фасади плюс топлинно изолиране и подмяна на външната дограма.

Снимка: община Несебър

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ