21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

По „Красива България“: Ремонтират училището в Стария Несебър

Сградата на СУ „Любен Каравелов“ в старата част на Несебър ще бъде ремонтирана, информират от администрацията в курортния град. Училището е построено през 1970г. и не покрива нормативните изисквания за енергийна ефективност и достъпна среда.

Дейностите по ремонта на сградата в Стария Несебър се извършват по програма „Красива България“. Предвижда се работният процес да приключи преди началото на новата учебна година и децата, които се обучават в образователното заведение, да бъдат посрещнати в изцяло обновена сграда.

Модернизацията на училището включва: подмяна на вътрешни подови настилки, нови покрития по стени и тавани, основен ремонт на ВиК, отоплителна и електрическа инсталации, подмяна на вътрешни дограми и осигуряване на достъпна среда. Ще бъде ремонтиран покривът на сградата, всички фасади плюс топлинно изолиране и подмяна на външната дограма.

Снимка: община Несебър

Related Articles

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ