5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

По „Красива България“: Ремонтират „битовата къща“ на Техническия университет в Габрово

Проектът на Технически университет – Габрово за основен ремонт на така наречената „битова къща“ ще бъде финансиран по „Красива България“. 

Предвижда се полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на улуци и водосточни тръби, нова дограма и врати, вътрешен ремонт, нови електрически и ВиК инсталации и вертикална планировка. Ще бъде изградена рампа за хора с увреждания, нови настилки и стъпала, включено е оборудване за санитарните помещения и доставка на термопомпен агрегат въздух/вода.

Сградата се намира между Учебен корпус 1 (Интеграла) и Технопарка. В миналото е била ползвана от обслужващия персонал на строителното поделение към Университета, служила е и за складови цели. В последните години обаче е необитаема. Идеята е след ремонта в нея да се обособи споделено пространство – център за предприемачество, който да подкрепи Регионалния иновационен център „Амбициозно Габрово“ в създаването на дигитален хъб.

Общата стойност на проекта е 261 985 лева. Безвъзмездната субсидия е 119 989 лева, а останалите средства са от университетския бюджет. Срокът за изпълнение е до края на месец ноември.

Технически университет – Габрово за втора поредна година е единственото висше училище в страната, кандидатствало и получило финансиране по „Красива България“. Със средства по програмата през 2021 г. беше благоустроен паркът до Интеграла. 

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ