26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

По „Красива България“: Ремонтират „битовата къща“ на Техническия университет в Габрово

Проектът на Технически университет – Габрово за основен ремонт на така наречената „битова къща“ ще бъде финансиран по „Красива България“. 

Предвижда се полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на улуци и водосточни тръби, нова дограма и врати, вътрешен ремонт, нови електрически и ВиК инсталации и вертикална планировка. Ще бъде изградена рампа за хора с увреждания, нови настилки и стъпала, включено е оборудване за санитарните помещения и доставка на термопомпен агрегат въздух/вода.

Сградата се намира между Учебен корпус 1 (Интеграла) и Технопарка. В миналото е била ползвана от обслужващия персонал на строителното поделение към Университета, служила е и за складови цели. В последните години обаче е необитаема. Идеята е след ремонта в нея да се обособи споделено пространство – център за предприемачество, който да подкрепи Регионалния иновационен център „Амбициозно Габрово“ в създаването на дигитален хъб.

Общата стойност на проекта е 261 985 лева. Безвъзмездната субсидия е 119 989 лева, а останалите средства са от университетския бюджет. Срокът за изпълнение е до края на месец ноември.

Технически университет – Габрово за втора поредна година е единственото висше училище в страната, кандидатствало и получило финансиране по „Красива България“. Със средства по програмата през 2021 г. беше благоустроен паркът до Интеграла. 

Related Articles

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ