20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

По „Красива България“: Обновяват библиотеката във Велико Търново

Регионалната библиотека „Петко Славейков“ във Велико Търново ще бъде обновена. По програмата „Красива България“ и с помощта на общината ще бъде извършен ремонт на покрива на централната сграда на културната институция.

Планираните дейности са свързани с повишаване на енергийна ефективност на сградата и ще струват 240 хиляди лева. Финансирането ще бъде осигурено по равно от „Красива България“ и от общинския бюджет на Велико Търново.

Ремонтите предвиждат топлоизолация на таванската плоча на библиотеката, частични работи по покривната конструкция и изцяло ново покривно покритие на централната сграда.

С над 260 хиляди лева по програмата „Регионално развитие“ преди 10 години беше направена реконструкция на отоплителната система на библиотеката и на Археологическия музей във Велико Търново.

Related Articles

УАСГ с готовност за разкриване на филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и...

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ