8 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

По „Красива България“: Обновяват библиотеката във Велико Търново

Регионалната библиотека „Петко Славейков“ във Велико Търново ще бъде обновена. По програмата „Красива България“ и с помощта на общината ще бъде извършен ремонт на покрива на централната сграда на културната институция.

Планираните дейности са свързани с повишаване на енергийна ефективност на сградата и ще струват 240 хиляди лева. Финансирането ще бъде осигурено по равно от „Красива България“ и от общинския бюджет на Велико Търново.

Ремонтите предвиждат топлоизолация на таванската плоча на библиотеката, частични работи по покривната конструкция и изцяло ново покривно покритие на централната сграда.

С над 260 хиляди лева по програмата „Регионално развитие“ преди 10 години беше направена реконструкция на отоплителната система на библиотеката и на Археологическия музей във Велико Търново.

Related Articles

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ