24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Половината от детските площадки в Асеновград са обновени

Почти половината от детските площадки в Асеновград са ремонтирани от фирма, лицензирана за дейността, съобщиха от общинския пресцентър.

Обновени през изминалите месеци са площадките за деца в кварталите „Долни Воден“ и „Свети Георги“, двете съоръжения в Градския парк, зад пожарната, както и разположените на улиците „Свобода“ и „Цар Освободител“.

Общият размер на сумата за ремонт на съоръженията е 35 000 лв., от които са похарчени 27 517 лева. Остатъкът – 7482,32 лв., ще се инвестира в детската площадка, разположена край църквата „Св. архангел Михаил“ в Асеновград.

При осигурено финансиране през следващата година, ще бъдат ремонтирани и останалите съоръжения за игра, посочват от общината.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ