3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Почистват речните корита в община Търговище

Започна почистването на дерета в различни населени места в община Търговище. Дейностите се извършват от Общинското предприятие „БКС“, съобщиха от пресцентъра на кмета Дарин Димитров.

Вече е почистен 250-метров участък на дерето в село Васил Левски. С багер са премахнати наносите от коритото с цел подобряване на проводимостта. Екипите на БКС в момента работят в квартал „Бряг“.

Там машинно се почиства участък в зоната на изтичане на дерето. Премахват се саморасли дървета и храсти от коритото. Предстои дейности да започнат и в селата Лиляк, Здравец и квартал „Въбел“. В тези места, освен почистване на изсъхнала растителност, се предвижда и вдълбочаване и изправяне на коритата на деретата.

Според заповед на кмета Димитров, дейностите по почистване трябва да приключат до края на септември.

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ