28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Поставят спасителни пояси на моста в Бургас

През 100 метра ще бъдат поставени спасителни пояси на моста в Морската градина в Бургас. Инициативата е на общинските съветници от НФСБ в морския град. Причина за нея е случаят с удавилите се две момчета, скочили от моста, когато е имало мъртво течение. Трагичният инцидент е от 7 юни.

„Предлагат се допълнителни мерки, така че да не бъдат загубени още човешки животи, на което станахме свидетели преди няколко седмици“, каза депутатът от партията Християн Митев.

Той смята, че именно хвърления спасителен пояс е причината да бъде спасен животът на третото дете, което също е скочило във водата. Предложението ще е от полза, защото не е възможно да бъде осигурен 24-часов патрул, който да следи посетителите на съоръжението.

Ресорната комисия по вътрешната сигурност и обществен ред на местния парламент вече е подкрепила инициативата.

 

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ