21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Последната българска военна подводница „Слава“ става музей

Последната българска военна подводница „Слава“ скоро ще бъде музей. Идеята е на Съюза на подводничарите в България, които искат плавателния съд да бъде запазен и увековечен. Затова те инвестират усилия и лични средства в реализацията й.

Проектът е подводницата „Слава“ да бъде електрифицирана с екологична система чрез слънчеви панели и ветрогенератор. Доброволците от „Съюза на подводничарите“ се опитват да възстановят и системите за вдигане на перископите и антените, за да могат посетителите да усетят духа на подводното плаване.

Средствата от продажбата на билети ще се влагат директно към дейности по възстановяване на плавателния съд. Въпреки, че има още доста работа по подводницата тя вече е отворена частично за посетители. Официалното откриване на „Слава“ като музей е планирано за 18 август, съобщава „Нова ТВ“.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ