17 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Порцеланова изложба показва архитектурни образци от херцогство Люксембург

Утре, 10 април 2021г., в Регионален етнографски музей – Пловдив ще се експонира уникална колекция от сувенирни порцеланови чинии. Те са събирани години от българина Атанас Атанасов, който работи и живее в Люксембург.

Колекцията е от над 300 рисувани експоната и показва прекрасни образци на архитектурата в различни региони, градове и общини на херцогството.

Богатото архитектурно наследство е представено в сувенирните чинии с множество изображения на замъци, превърнали се в своеобразна емблема на Люксембург. В страната има запазени над 100 замъка от Средновековието, част от които са туристическа дестинация, а останалите се обитават и до днес.

Друга гордост са изображенията на различни градове, емблематични сгради и мелници.

Географски региони, градове и общини са следващото тематично ядро в изложбата, което представя селища, културни паметници, градски символи и други. Тя може да бъде разгледана в РЕМ – Пловдив до 15.06.2021г.

 

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ