9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Пореден опит: Обявиха нова поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала в Пловдив

Нова обществена поръчка за ремонт и реконструкция на Концертна зала в Пловдив е обявило Министерството на културата. Залата в бившия Партиен дом на площад „Централен“ е предвидена за симфонични концерти и сценични продукции на Държавната опера в града.

В заданието на поръчката е включено реновиране на сценичното пространство, изграждане на нова оркестрина, както и четири подвижни сценични платформи. Прогнозната цена е малко над 10 млн. лева без ДДС, става ясно от обявлението. Тази поръчка се обявява повторно, след като първата се провали и беше прекратена заради проблеми в документацията. Крайният срок, в който кандидатите могат да подават оферти е 14 февруари 2023-а година.

Ето и някои от параметрите:

Сградата на Концертната зала (Пловдивската филхармония, Държавна опера – Пловдив) е двуетажна със сутерен. Тя е част от сградата на бившия Партиен дом, като другата е административна сграда на Общината. Главната северна фасада е към пл. ,,Централен‘‘.

Проектът на Архитектурна агенция „Братя Кадинови“ ЕООД има за цел да съхрани качествата и архитектурните достойнства на съществуващата постройка, като адаптира комплекса към съвременните нужди за музикално, театрално и оперно изкуство. Основната част от архитектурната намеса е свързана с цялостното реновиране на съществуващото сценично пространство, включително прилежащите трактове, изграждане на нова оркестрина, както и три подвижни сценични платформи. С тяхна помощ ще бъдат оформени основна зрителска зала и сцена с единен равен под, както и сценични платформи в различни конфигурации. Чрез тази мобилност и полифункционалност броят на седящите места може да нарасне до 730, а в залата ще може да се осъществяват театрални спектакли, съвременни мюзикъли, опери, „виенски“ балове, DJ концерти, кино прожекции и др.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ