13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Поморие посреща туристическия сезон с нова визия

До края на април трябва да бъдат премахнати тентите и чадърите на заведения, разположени на пешеходната част на крайбрежната алея „Яворов“ в Поморие, реши Общинският съвет. Прието е предложението на директора на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти“ за отпадане на съществуващите и приемане на нови позиции в търговската зона.

Идеята за промяна бе представена от кмета Иван Алексиев по време на обществено обсъждане на 24 януари в Градската художествена галерия.

Целта е през новия туристически сезон Поморие да посрещне гостите си с нова визия. Тя вече е представена на собствениците на заведения.

Всички маси ще бъдат преместени от страната на озеленяването, а квадратурата им ще бъде ограничена. Алеята откъм морето остава свободна за разходка. Видът на масите и чадърите вече е унифициран и съобразен с общия естетичен вид на района, каза кметът на община Иван Алексиев.

През миналата година Общината изпълни проект за благоустройство на крайбрежната алея, подкрепен от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020. Извършена бе цялостна рехабилитация на пространството – подмяна на компрометираната настилка и старите осветителни тела, подравняване на терена и презатревяване, обособяване на места за разходка и отдих с обща площ на интервенция – 4 260 кв. м.

Related Articles

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ