7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Полезно: Туроператори представят документи за държавна помощ до края на януари

В срок до 29 януари 2021 година туроператорите и туристическите агенти могат да представят в Министерство на туризма оригиналите на всички сканирани копия на документи по процедура „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Това съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

Ето и кои са необходимите документи:

– Декларация за обстоятелствата по чл. 3 и чл. 4 от Закона за малките и средните предприятия;

– Декларация, че кандидатът е запознат с условията за кандидатстване и условията за изпълнение;

– Декларация за нередности;

– Декларация за съгласие данните на кандидата да бъдат предоставени от НАП на Министерството на туризма по служебен път

От ведомството уточняват, че разплащането на средствата от безвъзмездната финансова помощ не е обвързано с крайния срок на предоставяне на документите, които трябва да бъдат идентични по съдържание и срок с прикачените сканирани копия на тези в ИСУН.

В периода от 15 до 17 декември предстои да бъдат подписани договорите между туристическото министерство и крайните бенефициенти.

Related Articles

Представят за обществено обсъждане 12 проекта за развитие на Варна

„Варна - град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ