29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Полезно: Туроператори представят документи за държавна помощ до края на януари

В срок до 29 януари 2021 година туроператорите и туристическите агенти могат да представят в Министерство на туризма оригиналите на всички сканирани копия на документи по процедура „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Това съобщиха от пресцентъра на ресорното ведомство.

Ето и кои са необходимите документи:

– Декларация за обстоятелствата по чл. 3 и чл. 4 от Закона за малките и средните предприятия;

– Декларация, че кандидатът е запознат с условията за кандидатстване и условията за изпълнение;

– Декларация за нередности;

– Декларация за съгласие данните на кандидата да бъдат предоставени от НАП на Министерството на туризма по служебен път

От ведомството уточняват, че разплащането на средствата от безвъзмездната финансова помощ не е обвързано с крайния срок на предоставяне на документите, които трябва да бъдат идентични по съдържание и срок с прикачените сканирани копия на тези в ИСУН.

В периода от 15 до 17 декември предстои да бъдат подписани договорите между туристическото министерство и крайните бенефициенти.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ