Покрива ли европейските стандарти туристическата инфраструктура у нас?

0
Инж. Стоимен Стоянов, член на РК на КИИП – Русе:

Пътищата и водоподаването ни са далеч от западните норми

Нашите хотели не са ни проблем, те отговарят на европейските стандарти. Но инфраструктурата ни отстъпва от тези стандарти. Ние нямаме удобни и прилични пътища, водопроводи, канализация. В по-малките населени места често няма ток и вода. Това впечатлява туристите и те не се връщат в тези хотели.

И в курортите по морето ни този въпрос не е решен. Известно е, че отпадни канали се изливат в морето, а налягането на водата е слабо. По високите етажи на морските ни хотели често водата не достига. Все пак – в 21-ви век сме, за да допускаме това.


Инж. Петър Филипов, председател на РК на КИИП – Ямбол:

Имаме хубави хотели, но пътищата са кошмарни

От към хотели България стои добре на туристическия пазар. Имаме хубави хотели, нашите дори са по-добри от тези в Германия. Дори 3 и 4-звездните са добри. Но в пътищата нямаме база за сравнение. Нашите са кошмарни и отблъскват туристите. В това отношение дори Румъния ни изпревари. Тя има уникални пътища, много добра организация на движението.

Имаме и добри атракции – аквапаркове, например. Но туристите едва ли идват у нас заради тях.


Инж. Артур Суманаджиев, член на РК на КИИП – Смолян:

Строителството ни е добро, куца обслужването

Като строителство българските хотели са много добри, това се вижда от пръв поглед. Не се отлчават от тези в Европа. Но ни куца обслужването. Звездите /категоризацията/, не отговарят на изискванията. Имаме проблеми с пътищата, водопроводите, канализацията. В Смолян прибавям и мръсния въздух. Изводът е, не е достатъчна само базата, по-важно е какво се случва вътре в нея.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си