5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Покана: Набират проектни предложения по ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027, съуправлявана от МРРБ. Кандидатите ще имат достъп до 32 млн. евро за финансиране на проекти по два програмни приоритета.

По Приоритет 1По-устойчив и зелен трансграничен регион, ще бъдат финансирани проекти за насърчаване на прехода към кръгова и основаваща се на ефективно използване на ресурсите икономика, подобряване на защитата и опазването на природата, биологичното разнообразие и екологосъобразната инфраструктура, включително в градските райони, и намаляване на замърсяването.

По Приоритет 3 – По-приобщаващ трансграничен регион, ще се отпускат средства за подкрепа на образованието, обучението и ученето през целия живот чрез развитие на достъпна инфраструктура, включително чрез насърчаване на образованието и обучението от разстояние и в електронна среда, както и развитието на културата и устойчивия туризъм за икономическото развитие на регионите.

Бенефициенти могат да бъдат местни, регионални или национални власти, публични и неправителствени организации.

Безвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%. МРРБ като Национален орган на програмата, ще предостави национално съфинансиране от републиканския бюджет на всеки български партньор в размер на 20 % от неговия бюджет в одобрения проект.

Кандидатстването е разделено в две фази – подаване на проектна концепция и подаване на пълна апликационна форма. Подробна информация относно процеса на кандидатстване и необходимите документи може да бъдат видени на интернет страницата на програмата.

Срокът за подаване на проектните концепции в електронната система на програмата MIS е до 14:00 ч. на 27.03.2024 г.

Териториалният обхват на програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027 включва областите Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград в България и регионите Еврос, Ксанти, Родопи, Драма, Кавала, Солун и Серес за територията на Гърция.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ