16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Показват в изложба най-красивите вили на Хисаря от 20-те години на миналия век

Хисаря се включва в инициативата „Европейски дни на наследството“, информират от администрацията на курортния град. Тази годината мотото на международната инициатива е „Европа, общо наследство“.

Община Хисаря е подготвила специална програма, с която да се включи в проявите. Изложбата „Хисарските вили от 20-те години на миналия век“ ще бъде открита тази вечер в Туристическия информационен център от 18.30 ч. Жителите и гостите на града могат да разгледат фотоси с едни от най-атрактивните къщи, някои от които архитектурни паметници, ползвани за отдих през годините. Радостното е, че някои от тях са съхранени до днес, а други  пък се реставрират и реновират.

Дните на наследството продължават и в утрешния празничен 22 септември. Тогава Археологическият музей, Римските терми и Римската гробница  в града ще работят с вход свободен. Всеки посетител ще получи и подарък – национален трибагреник.

Related Articles

Превръщат бивша кариера в Милано в оазис с плаваща гора

Студиото за морска архитектура MAST ще превърне една миланска кариера в оазис за отдих с плаваща гора. Бъдещият плаващ парк в покрайнините на италианската...

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ