7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Показват в изложба най-красивите вили на Хисаря от 20-те години на миналия век

Хисаря се включва в инициативата „Европейски дни на наследството“, информират от администрацията на курортния град. Тази годината мотото на международната инициатива е „Европа, общо наследство“.

Община Хисаря е подготвила специална програма, с която да се включи в проявите. Изложбата „Хисарските вили от 20-те години на миналия век“ ще бъде открита тази вечер в Туристическия информационен център от 18.30 ч. Жителите и гостите на града могат да разгледат фотоси с едни от най-атрактивните къщи, някои от които архитектурни паметници, ползвани за отдих през годините. Радостното е, че някои от тях са съхранени до днес, а други  пък се реставрират и реновират.

Дните на наследството продължават и в утрешния празничен 22 септември. Тогава Археологическият музей, Римските терми и Римската гробница  в града ще работят с вход свободен. Всеки посетител ще получи и подарък – национален трибагреник.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ