26 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Подмяна на стари железобетонни опори и тръби бави ремонта в „Студентски град“

Подмяната на стари железобетонни опори и тръби, монтирани преди 50-години, ще забавят ремонтите на топлопреносната мрежа в района на столичните квартали „Дървеница“ и „Студентски град“, съобщиха от „Топлофикация-София“. Вече има протести заради дългите срокове на прекъсване на подаването на топлата вода в района.

Според специалисти в момента се подменя участък от главен тръбопровод и само периодът за достигане на максималната якост на бетона на опорите е 28 дни. Преди това върху тях не може да се поставят тръбите. В противен случай конструкцията няма да има необходимата устойчивост и така се повишават рисковете от по-голяма авария в бъдеще.

За мащабния ремонт е осигурено финансиране от фонд „Козлодуй“, но не бъде ли завършен той до края на годината средствата ще бъдат загубени.

За последните 4 години в района на „Студентски град“ са станали 30 големи пробива по трасетата на топлофикацията. Причината е наличието на силно корозирали тръби, които са били полагани през 70-те години на миналия век. В района освен това няма алтернативни трасета, по които да се осигури подаването на топла вода, което ще причини неудобства на живеещите там в следващите два летни месеца.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ