16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Подменят светофарните уредби в Дупница

Започна подмяната на светофарната уредба на емблематичния „Наков мост“ в Дупница. От години на него се прави богоявленският ритутал за Йордановден, а и трафикът през съоръжението е интензивен.
Нови секции с лед-осветление и контролери се инсталират и ще започнат да функционират в режим. Досегашната светофарна уредба бе с остарели компоненти, а ремонтът след изгорял такъв отнемаше често повече от 2 седмици, заради малкото фирми, специализирани в тези услуги.
„Закупихме микропроцесорен контролер също и за светофарната уредба в района на „Рибарника“, като до ден-два ще започне да функционира. Те са наложителни, защото при повреда, може да се реагира в рамките на 24 за отстраняване, а не с дни и дори седмици“, уточняват от администрацията в града.
Ще се подменят секциите с лед-осветление също и цялата светофарна уредба при бившия „Механотекникум“.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ