24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови


По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“ дървета в лошо състояние. 

Липите са напълно изсъхнали или с едроразмерни изсъхнали клони, повреди по кората на стъблото и други, и са определени за премахване като опасни.

Изготвени са експертни оценки и разрешение по реда на чл. 44 ал. 2 и чл. 45 от Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община.  Дейностите по премахване е планирано да се реализират поетапно до 16 май, като до края на месец май се предвижда на тяхно място да бъдат засадени нови липи.

Related Articles

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество,...

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ