21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Подменят водопроводите на няколко улици в Мездра

До края на месец март ще бъдат подменени водопроводите на шест улици в Мездра. През този период е възможно да има временно прекъсване на водоснабдяването в района на ремонтите, предупреждават от местната управа.

Ще се работи по улиците „Янко Сакъзов“, „Александър Стамболийски“, „Никола Вапцаров“, „Патриарх Евтимий“, „Дружба“ и „Георги Кирков“.

Проектът се изпълнява от ВиК – Враца и е на стойност 4 милиона и 500 хиляди лева. В него е предвидена реконструкция на водопровод с обща дължина над 6 километра. Ремонтите обхващат 21 улици, където често има аварии или други проблеми.

Очаква се след реконструкцията да намалеят загубите на питейна вода и разходите за ремонти, да се обособят зони за контрол на водното налягане и да отпадне принудителното прекъсване на водоснабдяването.

Предвижда се и изграждането на нова канализация по три улици с обща дължина половин километър. Така ще бъде прекратено нерегламентираното заустване на непречистени отпадъчни води в реки и дерета.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ