8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Подменят водопроводите на няколко улици в Мездра

До края на месец март ще бъдат подменени водопроводите на шест улици в Мездра. През този период е възможно да има временно прекъсване на водоснабдяването в района на ремонтите, предупреждават от местната управа.

Ще се работи по улиците „Янко Сакъзов“, „Александър Стамболийски“, „Никола Вапцаров“, „Патриарх Евтимий“, „Дружба“ и „Георги Кирков“.

Проектът се изпълнява от ВиК – Враца и е на стойност 4 милиона и 500 хиляди лева. В него е предвидена реконструкция на водопровод с обща дължина над 6 километра. Ремонтите обхващат 21 улици, където често има аварии или други проблеми.

Очаква се след реконструкцията да намалеят загубите на питейна вода и разходите за ремонти, да се обособят зони за контрол на водното налягане и да отпадне принудителното прекъсване на водоснабдяването.

Предвижда се и изграждането на нова канализация по три улици с обща дължина половин километър. Така ще бъде прекратено нерегламентираното заустване на непречистени отпадъчни води в реки и дерета.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ