8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Подменят ВиК мрежата в централната част на Стара Загора

Започва изпълнението на инфраструктурен проект на „ВиК – Стара Загора“ за подмяна на близо 60 км водопроводна и канализационна мрежа в централната част на града.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 на Европейския съюз и е на стойност близо 122 млн. лева.  Инвестиционното намерение за гр. Стара Загора включва подмяна на над 40 км водопроводна мрежа. Това са зони за управление на потреблението или затворени части от мрежата, в които с точност се измерва подадената и консумираната вода и се следят дебит и налягане.

Ще бъде реконструирана и близо 17 км от канализационната система на града. Целта е разтоварване на мрежата и предпазването й от препълване при интензивни дъждове.

Намаляването на загубите в разпределителната мрежа ще доведе и до чувствително намаляване на инфилтрацията в канализационната мрежа, което от своя страна ще окаже благоприятно влияние върху пречистването на отпадъчните води на града и опазването на околната среда.

Изпълнителите започват работа по водопровода, който захранва кв. „Самара“ 3. Паралелно започва подмяната и на водопровода на юг от „Августа Траяна“ на юг по ул. „Методи Кусев“ до ул. „Васил Левски“ и надясно към „Иван Асен II“.

Проектът ще се реализира до края на 2023 година в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

 

 

 

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ