27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Подменят ВиК мрежата в централната част на Стара Загора

Започва изпълнението на инфраструктурен проект на „ВиК – Стара Загора“ за подмяна на близо 60 км водопроводна и канализационна мрежа в централната част на града.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 на Европейския съюз и е на стойност близо 122 млн. лева.  Инвестиционното намерение за гр. Стара Загора включва подмяна на над 40 км водопроводна мрежа. Това са зони за управление на потреблението или затворени части от мрежата, в които с точност се измерва подадената и консумираната вода и се следят дебит и налягане.

Ще бъде реконструирана и близо 17 км от канализационната система на града. Целта е разтоварване на мрежата и предпазването й от препълване при интензивни дъждове.

Намаляването на загубите в разпределителната мрежа ще доведе и до чувствително намаляване на инфилтрацията в канализационната мрежа, което от своя страна ще окаже благоприятно влияние върху пречистването на отпадъчните води на града и опазването на околната среда.

Изпълнителите започват работа по водопровода, който захранва кв. „Самара“ 3. Паралелно започва подмяната и на водопровода на юг от „Августа Траяна“ на юг по ул. „Методи Кусев“ до ул. „Васил Левски“ и надясно към „Иван Асен II“.

Проектът ще се реализира до края на 2023 година в градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

 

 

 

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ