34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Подменят ВиК мрежата в Силистра с близо 79,4 млн. лв.

По седем пътни артерии в Силистра започват ремонти на ВиК мрежата. До 30 работни дни ще приключат дейностите по водопроводни и канализационни клонове в града, след което работата ще продължи в съседните на Силистра села Айдемир и Калипетрово, информира БНР.

Настоящите ремонтни дейности са част от големия воден проект, стартирал още през лятото на 2019 г.

Целта е повишаване на ефективността при ползване на водите и намаляване на загубите на вода във водопроводните мрежи на населените места. С изпълнение на дейностите допълнително над 45 хил. жители ще имат достъп до подобрено водоснабдяване. Проектът предвижда доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи.

За повишаване на ефективността на управлението на ВиК системите е предвидено проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система. Общият размер на инвестицията е близо 79,4 млн. лв. От тях 59,4 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ и се осигуряват от Оперативна програма „Околна среда“. Срокът за изпълнение е 54 месеца.

Related Articles

Пловдив: Откриват алея на името на Милчо Левиев

На официално събитие на 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на големия български и световен музикант Милчо Левиев. Именуването...

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ