13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Подменят ВиК мрежата в Силистра с близо 79,4 млн. лв.

По седем пътни артерии в Силистра започват ремонти на ВиК мрежата. До 30 работни дни ще приключат дейностите по водопроводни и канализационни клонове в града, след което работата ще продължи в съседните на Силистра села Айдемир и Калипетрово, информира БНР.

Настоящите ремонтни дейности са част от големия воден проект, стартирал още през лятото на 2019 г.

Целта е повишаване на ефективността при ползване на водите и намаляване на загубите на вода във водопроводните мрежи на населените места. С изпълнение на дейностите допълнително над 45 хил. жители ще имат достъп до подобрено водоснабдяване. Проектът предвижда доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи.

За повишаване на ефективността на управлението на ВиК системите е предвидено проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система. Общият размер на инвестицията е близо 79,4 млн. лв. От тях 59,4 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ и се осигуряват от Оперативна програма „Околна среда“. Срокът за изпълнение е 54 месеца.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ