27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Подменят ВиК мрежата в Силистра с близо 79,4 млн. лв.

По седем пътни артерии в Силистра започват ремонти на ВиК мрежата. До 30 работни дни ще приключат дейностите по водопроводни и канализационни клонове в града, след което работата ще продължи в съседните на Силистра села Айдемир и Калипетрово, информира БНР.

Настоящите ремонтни дейности са част от големия воден проект, стартирал още през лятото на 2019 г.

Целта е повишаване на ефективността при ползване на водите и намаляване на загубите на вода във водопроводните мрежи на населените места. С изпълнение на дейностите допълнително над 45 хил. жители ще имат достъп до подобрено водоснабдяване. Проектът предвижда доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи.

За повишаване на ефективността на управлението на ВиК системите е предвидено проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система. Общият размер на инвестицията е близо 79,4 млн. лв. От тях 59,4 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ и се осигуряват от Оперативна програма „Околна среда“. Срокът за изпълнение е 54 месеца.

Related Articles

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ