11 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Подготвят нова финансова помощ за бизнеса за „зелени“ иновации

До края на този месец се очаква да бъдат обявени нови процедури за подкрепа на бизнеса заради кризата с коронавируса по линия на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ от наличния й бюджет.

Една от тях ще е за цифрови и „зелени“ иновации, като по нея са допустими всички малки и средни предприятия от всички сектори, които имат три приключени финансови години, като отново последната ще е 2019 г.

Допустимите дейности, за които ще бъдат отпускани пари на бизнеса ще са: преконфигуриране на бизнес процеси и модели, включително и чрез дигитализация, използване на нови алтернативни материали, подобряване на управлението на отпадъците, подобряване характеристиките на продуктите и услугите от гледна точка на кръговата икономика. Допустимите разходи са за финансиране на дълготрайни активи и услуги, уточняват от финансовото ведомство.

 

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ