20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Подготвят нова финансова помощ за бизнеса за „зелени“ иновации

До края на този месец се очаква да бъдат обявени нови процедури за подкрепа на бизнеса заради кризата с коронавируса по линия на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ от наличния й бюджет.

Една от тях ще е за цифрови и „зелени“ иновации, като по нея са допустими всички малки и средни предприятия от всички сектори, които имат три приключени финансови години, като отново последната ще е 2019 г.

Допустимите дейности, за които ще бъдат отпускани пари на бизнеса ще са: преконфигуриране на бизнес процеси и модели, включително и чрез дигитализация, използване на нови алтернативни материали, подобряване на управлението на отпадъците, подобряване характеристиките на продуктите и услугите от гледна точка на кръговата икономика. Допустимите разходи са за финансиране на дълготрайни активи и услуги, уточняват от финансовото ведомство.

 

Related Articles

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията...

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ