8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Подготвят национална карта на спортната инфраструктура в България

Националното сдружение на общините и Министерството на младежта и спорта ще си сътрудничат в изготвянето на националната карта на спортната инфраструктура в България. За това са се договорили на среща служебният спортен министър Весела Лечева и председателят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

В картата ще бъдат отбелязани всички спортни обекти, тяхното състояние, режим на ползване и необходимостта от модернизиране и подобряване. По този начин по-лесно и систематизирано ще се определят финансовите механизми за инвестиции в тези обекти.

На срещата е била обсъдена и новата програма за енергийна ефективност на спортни обекти, по която ще бъдат отпуснати общо 61 милиона лева. По нея общините ще могат да могат да кандидатстват с проекти за спортни и тренировъчни зали, комплекси, бази, многофункционални спортни обекти и друг сграден фонд, ползван за провеждане на спортни мероприятия. Срокът за подаване на документи е до 27-и април 2023 г.

Related Articles

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...

Ремонтът на пречиствателна станция „Ясна поляна“ ще приключи в края на 2024-а

Аварийната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ