34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Подготвят национална карта на спортната инфраструктура в България

Националното сдружение на общините и Министерството на младежта и спорта ще си сътрудничат в изготвянето на националната карта на спортната инфраструктура в България. За това са се договорили на среща служебният спортен министър Весела Лечева и председателят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов.

В картата ще бъдат отбелязани всички спортни обекти, тяхното състояние, режим на ползване и необходимостта от модернизиране и подобряване. По този начин по-лесно и систематизирано ще се определят финансовите механизми за инвестиции в тези обекти.

На срещата е била обсъдена и новата програма за енергийна ефективност на спортни обекти, по която ще бъдат отпуснати общо 61 милиона лева. По нея общините ще могат да могат да кандидатстват с проекти за спортни и тренировъчни зали, комплекси, бази, многофункционални спортни обекти и друг сграден фонд, ползван за провеждане на спортни мероприятия. Срокът за подаване на документи е до 27-и април 2023 г.

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ