34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Подготвят архитектурен форум в Димитровград

Архитектурен форум на национално ниво с участието на изявени имена в областта на архитектурата и подготвят в Димитровград през октомври. „Идеята е да се популяризира архитектурата, градоустройството, градската среда, защото Димитровград е уникален и няма аналог в цяла България“, обяви кметът на града Иво Димов при откриването на постоянната изложба „Градът”. И допълни, че основна цел на Общината е това уникално архитектурно наследство да се съхрани и популяризира.

Експозицията „Градът” е разположена в началото на бул.”България”, а автор на изложбата е Стефан Спасов. Дизайнер по професия и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944-1989 г.

„Авторът даде нов поглед за богатството в нашия град, на произведения на изкуството, разположени в сгради, които предстои рано или късно да ремонтираме“, каза при откриването главният архитект на Димитровград Елисавета Георгиева.

Фотоизложбата е в две секции, посветени на две различни категории. В едната са „Мир и възход” и „Труд и индустрия”. В другата – темите „История и борба” и „Култура и живот”.

Related Articles

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ