19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Подготвят архитектурен форум в Димитровград

Архитектурен форум на национално ниво с участието на изявени имена в областта на архитектурата и подготвят в Димитровград през октомври. „Идеята е да се популяризира архитектурата, градоустройството, градската среда, защото Димитровград е уникален и няма аналог в цяла България“, обяви кметът на града Иво Димов при откриването на постоянната изложба „Градът”. И допълни, че основна цел на Общината е това уникално архитектурно наследство да се съхрани и популяризира.

Експозицията „Градът” е разположена в началото на бул.”България”, а автор на изложбата е Стефан Спасов. Дизайнер по професия и изследовател на българската архитектура и изкуство от периода 1944-1989 г.

„Авторът даде нов поглед за богатството в нашия град, на произведения на изкуството, разположени в сгради, които предстои рано или късно да ремонтираме“, каза при откриването главният архитект на Димитровград Елисавета Георгиева.

Фотоизложбата е в две секции, посветени на две различни категории. В едната са „Мир и възход” и „Труд и индустрия”. В другата – темите „История и борба” и „Култура и живот”.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ