Подарък за всеки пазаруващ във Виена – ваучер за кафене или ресторант

0

Виена черпи предколедно жителите и гостите на града. „Почерпките“ ще бъдат под формата на ваучери за посещение в ресторанти и кафенета. Общината заедно с Виенската стопанска камара стартират кампания за подкрепа на местния бизнес. Те призовават обществеността да пазарува във Виена, за да получи ваучери за посещение в ресторанти и кафенета.

Специалната „коледна почерпка“ е за всеки, който купи нещо от виенските магазини на 18 и 19 декември.

На всеки, пазарувал през този уикенд във Виена, ще бъде даден ваучер на стойност най-малко 50 процента от сумата по касовата бележка, но максимум 100 евро на човек“, уточняват организаторите на кампанията.

Тази година, дори в навечерието на Коледа, магазини те на дребно и заведения за хранене в цяла Виена са с драстично паднали обороти заради пандемията.

Инициативата е знак на признателност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които досега отлагаха коледното пазаруване. В рамките на кампанията е планирано да бъдат раздадени ваучери на обща стойност четири милиона евро.

По този начин градската управа на австрийската столица иска да благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун заради Ковид 19 .

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си