21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

ING

Площад „Света Неделя“ в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук.

Паркингът и една от оградите се премахват и пешеходците свободно и удобно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени площади в София. Когато приключи възстановяването на настилката и разширяването на пешеходната зона, ще бъдат поставени и пейки и кашпи с дървета.

„Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в безразборен паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, защото твърде дълго хиляди бяха принудени да лавират между коли и хлопащи плочки. Най-накрая правим тази важна крачка напред. Даваме ясен сигнал за посоката, в която ще се развива София”, заяви Борис Бонев.

По думите му проектът е изработен и съгласуван за няколко седмици. Готвят се още редица проекти, стояли на трупчета през годините. 

За транспортното обслужване на хотела в близост са оставени 7 места за паркиране, които се намират извън пространството на площада и не пречат на пешеходците.

Related Articles

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ