15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

ING

Площад „Света Неделя“ в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук.

Паркингът и една от оградите се премахват и пешеходците свободно и удобно ще се придвижват по един от най-централните и натоварени площади в София. Когато приключи възстановяването на настилката и разширяването на пешеходната зона, ще бъдат поставени и пейки и кашпи с дървета.

„Години наред едно от най-знаковите и натоварени с пешеходци градски пространства беше превърнато в безразборен паркинг. Най-накрая отваряме площада за пешеходците, защото твърде дълго хиляди бяха принудени да лавират между коли и хлопащи плочки. Най-накрая правим тази важна крачка напред. Даваме ясен сигнал за посоката, в която ще се развива София”, заяви Борис Бонев.

По думите му проектът е изработен и съгласуван за няколко седмици. Готвят се още редица проекти, стояли на трупчета през годините. 

За транспортното обслужване на хотела в близост са оставени 7 места за паркиране, които се намират извън пространството на площада и не пречат на пешеходците.

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ